Vår Sommar Höst

I Borgafjäll har alla årstider sin charm


"Där vägen tar slut, tar paradiset vid". Ja, strax efter Borgafjäll tar vägen slut. Här finns ingen stress bara lugn och fridfylld natur. Unna dig några dagar och njut av tystnaden och den friska luften, grilla din egen fisk på strandkanten och låt dig förföras av det mäktiga landskapet.

Bär och svamp


Från augusti och en bra bit in på hösten kan du skörda från naturens egna ymniga skafferi. Här hittar du allt från kantareller till blåbär, åkerbär, lingon hjortron och tranbär. Både hjortron och tranbär klarar många minusgrader och går att plocka sent på säsongen.

Foto: © Rantamor

Fjällvandra


Den storslagna, orörda naturen inbjuder till varierade fjällvandringar som passar både vana och ovana vandrare. Sätt på dig kängorna, packa ryggsäcken med en matsäck, gå ut och låt dig hänföras. Vandra på egen hand eller följ med på en organiserad tur till exempelvis en samisk bosättning. Om du hellre vill göra det på en hästrygg anordnas även ridturer.Foto: © Rantamor

Fiske


De kristallklara vattnen i Borgafjäll gör fiskare lyriska. Här finns bland annat den stora och nästan 60 meter djupa Borgasjön, Saxån som rinner mellan Borgasjön och Dabbsjön, Avasjön och Sannaren. Öringen dominerar i strömmarna medan rödingen finns överallt.


I de stora sjöarna fångas riktigt fin öring och röding under den isfria perioden med drag, långdrag och liknande. Båtfiske är att föredra. Flugfiske i Saxån fungerar förträffligt under sommaren. Fiske i Borgafjäll finns massor av information om fisket.


Du kan hyra båt och köpa fiskekort hos Sutme. Ica och Borgagården säljer också fiskekort.


Fotografera


Området runt Borgafjäll är ett mecka för naturfotograferna. Ta med dig kameran och låt dig hänföras av Borgasjön, imponeras av Borgahällan och Klöverfjället, njut av porlande strömmar och vattendrag. Om du föredrar att fotografera växter har du här över fyrahundra fjällväxter att välja bland, en hel del ovanliga. Många vackra foton lär du få med dig hem vad du än väljer att fota – motiv saknas inte.

Foto: © Rantamor

Foto: © Rantamor

Jakt


I Borgafjäll finns det fin jakt på småvilt. Oftast är det bra tillgång på tjäder, orre och ripa. Hotell Borgafjäll & Spa samarbetar med jaktarrangörer som kan ta dig på småviltsjakt i en av Europas bästa jaktmarker i fjäll och skogsland.